Klikom na sliku pristupite sajtu.

Skoro besplatno, na dohvat ruke a bolje od svakog leka: Prirodne metode koje uspešno rešavaju ogromne probleme – Balkan Zabavno
Home / Zdravlje i Ljepota / Skoro besplatno, na dohvat ruke a bolje od svakog leka: Prirodne metode koje uspešno rešavaju ogromne probleme

Skoro besplatno, na dohvat ruke a bolje od svakog leka: Prirodne metode koje uspešno rešavaju ogromne probleme
Oni koji pate od uobičajenih problema s kožom, znaju kako neugodno to može biti, ukoliko izmakne kontroli!

Letnji period i visoke temperature još više pospešuju pojavu iritacija.

Svrab i perutanje kože samo su neki od potencijalnih užasa, kojima ste izloženi. Međutim, postoji rešenje! Ako ne za potpunu eliminaciju, onda svakako za držanje tih problema pod kontrolom!

Aloe Vera, čudesna spasiteljka

aloe
instagram

Kreme koje vam prepiše dermatolog mogu imati kontraindikacije na vašu kožu, ali krema sa aloe verom to nikada neće izazvati.

Preporučuje se čak i za nežnu dečiju kožu!

Dobri stari krastavac

krastavac
instagram

Krastavci su puni vlage i protivupalnih sastojaka, tako da savršeno odgovaraju za pomoć iritiranoj koži. Isecite ih i postavite na problematično podrčje. To bi trebalo da olakša bol i svrab.

Snaga kokosa

kokos-622x324
instagram

Kokosovo ulje nije dobro samo za jelo, već i u borbi protiv raznih bolesti. Vlaga iz kokosovog ulja pogodno deluje na isušenu i iziritiranu kožu, a pored toga, umiruje svrab.

Med

med
instagram

Med je idealan za negu oštećene kože! Osim što ga možete u slast pojesti, namažite ga na kožu i rešite se iritacije i svraba. Zahvaljujući svojim lekovitim svojstvima, med omekšava kožu i ubrzava proces zalečenjea.

Namažite ga na kožu i ostavite za 20-30 minuta, isperite i lagano osušite. Ovaj pristup možete ponoviti neograničen broj puta. Nuspojave? Ne!

Kurkuma

kurkkuma
instagram

Kurkuma je začin koji je poznat po svojim protivupalnim i antibakterijskim dejstvom na kožne bolesti.

Kurkuma prah se meša sa vodom, sve dok ne nastane gusta pasta, koja se zatim nanosi na problematično područje kože. Ostavite nekoliko sati, a zatim isperite.

Ovas u borbi protiv kožnih bolesti

kupka
lifeaspire.com

Obrok sa ovsenom kašom može biti pravo osveženje za doručak. No, jeste li znali da ovas može umiriti vašu nadraženu kožu? Ne? Evo sad znate! Antiupalni sastojci, koje koža upije, donose joj olakšanje.

Uzmite jednu šoljicu ovsa i sameljite ga u prah. Taj prah stavite u kesicu, koju ćete vezati za slavinu kade.

Topla voda će isparavati i iz kesice će povući sva ona lekovita svojstva ovsa, koji će se širiti prostorijom i, između ostalog, će se zadržavati na koži.

Opustite se na 10-20 minuta, a zatim isperite kožu čistom vodom i nežno utapkajte peškir, kako biste uklonili višak vode sa sobe.

Majka priroda

priroda
instagram

Mnogi od lekova na recept, imaju neke nuspojave. Svi, ali oni prirodni NE! Oni su obično mnogo jeftiniji i često ih možemo naći u kuhinji.

Podelite ove korisne savete sa prijateljima!

Nadamo se da smo vam makar malo olakšali muke…

Izvor:Likemag.com

Advertisement

Leave a Reply