Klikom na sliku pristupite sajtu.

OTKRIVAMO: ŠTA JE TO NADUTOST STOMAKA I KAKO JE SE RIJEŠITI ZAUVIJEK… – Balkan Zabavno
Home / Zdravlje i Ljepota / OTKRIVAMO: ŠTA JE TO NADUTOST STOMAKA I KAKO JE SE RIJEŠITI ZAUVIJEK…

OTKRIVAMO: ŠTA JE TO NADUTOST STOMAKA I KAKO JE SE RIJEŠITI ZAUVIJEK…
Nadutost stomaka  je stanje koje može biti akutno i hronično, ali nije bolest. Manifestuje se kao neprijatan osećaj pritiska u trbuhu, nakon unete hrane, dolazi do nadutosti, trbuh bude tvrd i može doći do pojave bolova.

Takodje, nadutost ne mora biti povezana samo sa unošenjem odredjene hrane, već i sa funkcionalnošću odredjenih gastrointestinalnih organa ( problemi sa debelim crevom, gušteračom, žučnom kesom, poremećen pH vrednost u želudcu ), stres kao i intolerancija na odredjene namirnice ( gluten, mlečni proizvodi ).

Prvi korak je isključenje određenih namirnica i način na koji se oni spremaju ( prženje u dubokoj masnoći, lisnato testo, gazirani sokovi, grickalice, slatkiše ).

Ako ovo ne reši vaš problem, drugi korak je intolerancija na hranu i napraviti plan ishrane na osnovu dobijenih rezultata. Veliki pomoćnici u borbi protiv nadutosti su biljni čajevi i hidrolati. Čajevi koji se koriste protiv nadimanja su nana, kamilica, maslačak, kukuruzna svila, a od hidrolata mirodjija i kopriva.

Advertisement

Leave a Reply