Klikom na sliku pristupite sajtu.

OTKRIĆE: Tetovaže jačaju IMUNITET i štite tijelo od BOLESTI! – Balkan Zabavno
Home / Zdravlje i Ljepota / OTKRIĆE: Tetovaže jačaju IMUNITET i štite tijelo od BOLESTI!

OTKRIĆE: Tetovaže jačaju IMUNITET i štite tijelo od BOLESTI!
Nakon prve tetovaže, u tijelu pada razina imunoglobulina zaslužnog za imunitet. Ali, kod druge taj pad je znatno manji što pokazuje kako je organizam ojačao imunološki sistem. Nakon prve tetovaže kod ljudi se vidi pad imunoglobulina A, antitijela imunološkog sustava dok je razina kortizola – hormona stresa, u porastu. Ali, kod druge tetovaže, razina imunoglobulina pada vrlo malo (u odnosu na prvu) što pokazuje kako je tijelo ojačalo imunološki sustav. Svaka sljedeće jača imunitet još više.

Svoje istraživanje naučnici sa Univerziteta u Alabami proveli su na 24 žene i pet muškaraca u dobi od 18 do 47 godina. Kažu kako tetoviranje djeluje kao cjepivo za jačanje imunološkog sistema. Napominju kako je potrebno još puno istraživanja kako bi se potvrdila ta teza. Ali, prema prvim rezultatima to je zaista tako.

Cijelo istraživanje sa svim detaljima možete pronaći u časopisu American Journal of Human Biology . Naučnici, također, kažu kako je ubrizgavanje tinte u stanice kože više od jedanput ima na tijelo podjednak učinak kao vježbanje. Tetoviranje je velik stres za tijelo jer mu nije jasno što se događa , pa ono reagira slično kao kad vježba u teretani prenosi 24sata.hr

Advertisement

Leave a Reply